Saturday, 14 May 2011

Minat dia sangat2!!... =)

sgt terkenal dgn mata santek!!!!

Assalamualaikum......slmt tghari u all.......arini Redzz nk citer tntg seorg bekas pelajar akdemi fantasia 5 iaitu Heliza Helmi........Redzz mmg meminatinyer sejak AF5 dulu lg........owh, mmg dia sorg yg cantik, nk2 mata dia yg bulat 2 kn.......hehehehe......ok, xpe 2 sume hnyalah sbjktf yer........yg pntg dia bertudung, lemah lembut & muslimah........Redzz suka tgk dia.......nak2 dia suka memperagakn stail tudung kn..........comel giler.....beliau gak sorg yg giler2 & sporting........

pelajar tmpt ke-4 program realiti ni juga seorg pemegang Ijazah Sarjana Pendidikan & sains dr Universiti Malaysia Sabah (UMS) d mana dia gak pernah mendapat anugerah dekan sbnyk 2x (klu xsilap r)........dia bkn saje sorg artis, malah seorg yg pandai........sgt balance & kagum dgn cara Heliza merencanakan masa dia sbgai sorg artis dan pelajar UMS......

skrg ni dia pn tlh mnjd sorg pengarah pengurus Heliza Helmi Production..........Redzz ingtkn syarikat ni more kpd syarikat rakaman memandangkan dia pn ada amek bebrapa org artis ddk d bwh naungan syarkt 2 (Isma AF7 contohnyer).........rupernyer syrkt pembekal brg2 ofis.......hurmmm, xkesah r........Heliza jgak merupakan seorg duta bg produk garnier & sunsilk.........filem syurga cinta yg dpt mengangkat namanyer suatu ketika dulu shggakn mencalonkan nama nyer dlm top 5 pelakon baru wanita harapan selepas berlakon citer tu sbgai Cikgu Syuhadah........

Heliza kini bkn stakat sorg penggiat seni, sorg guru, pengacara & pengarah urusan HHP malah, dia juga sorg motivator yg ingin mengikikut jejak lgkh Dato Dr Mohd Fadzillah Kamsah, Ustazah Siti Nur Bahyah Mahamood & Professor Madya Md Izuddin Ali (Prof Izzi) dan yg terbaru ni, dia juga dia nak cuba menceburkan diri dlm bidang fasilitator lak.........hurmmm, pape pn Redzz nk wish GOOD LUCK to kak ija lah d ats pape bdg yg beliau ceburi........

Laporan kak ija jatuh cinta dgn fasilitator (akhbar ari ni) :
Utusan Malaysia Online - Hiburan

ok, td gak Redzz ada tgk Hip TV yg merungkai persoalan btl ke Kak Ija ni sgt garang dgn pekerja HHP?? ho3..... jwpnnyer mstlh xkn........sbb pe redzz ckp cm 2, cba korg bkak fb dia / HHP bhgian video........nmpk dia sorg yg happening & xpernah mrh2......Redzz yakin & percya beliau sorg yg baik......xmo garang2 yer kak ija........hehehehhe.......mgkn kalau dia garang pn bersebab.......tp, xmgkn r.......hu3.......bak kata dia pn, org xknl kita cmna kn.......hu3......

kalau korg nk add fb beliau klik ni <fb Heliza> ni plak kalau fb syarikat dia <HHP>.....

kalau xsalah, Heliza pernah wish kt Redzz tok final.......perggghhh~ time 2 smgt giler r nk jwb....... kalau korg xcaye cuba tgk ni........ =)

sory kalau korg xdpt bace yer wlaupn dh tumbesaran knnyer
hu3.....mmg xcaye r time ni.....
thnks kak ija ^-^


jika anda ingin mencapai kecemerlangan, anda harus mencari peluang dalam setiap kesulitan bukan mencari kesulitan dalam setiap peluang


nota entri : bestnyer kalau dpt jupe kak heliza ni.......sporting hbs r.......best gak kalau dia bca entri ni kn......cett~ angan2 je r.......hu3.....Redzz peminat no. 1 dia.......hehehehehe

2 comments:

Dea said...

a'ah.. sy minat dier jugak..:)

http://nuruldya13.blogspot.com/2011/04/tips-study-for-final-exam-dari-akak.html

L-mi Redzz said...

owh, yeke....hurmmm...thnks ea kos sudi sharing....btw, best nyer dpt komen2 ngn dia...hik3 =)

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...