Tuesday, 30 July 2013

kito monang!! satu era.. :::: duit raya dr era fm ::::


Assalamualaikum w.bt dan slmt sejahtera..syukur ke hadrat ilahi..


Hi korang2 sume.. rsanya blog redzz ni dh lama xaktif kan..hurmm..maaflah sbb xberkesempatan utk menghapdet entri bru ye.. hu3.. ok, memandangkan dh lama redzz xmenghapdetkn, so, redzz nk hapdet skrg lah ye..ada 1 berita gmbra ni... korg excited x nk membaca??kalau excited, tlg lah bca smpai hbs k..hehehe

Bukan ape, entri kli ni special utk diri redzz..hehehe..korg nk tau x kenapa?? Klau xnk tau xpe la..tp, redzz nk citer bg sesape yg nk tau je lah..hehehe.. korg tau x, pg td, redzz dpt duit raya dari era fm... fuhh~agk berpeluh jugak la sbbnya menunggu panggilan dr johara pagi era..hehehe..

al-kisahnya semalam (29 July 2013) begini..
urmm...as usual, bgn awl  utk bersahur...get ready with the meal n melantak..hehehe..lepas tu mcm biasa la, nk hilangkn mengantuk n tido selepas sahur, runningman seepisod dulu... telefon ku berdering menandakan dpt call dr ibuku yg mengejutku utk bersahur..hehehe..al-maklumle, ddk sengsorang je kan, xda sape nk kejutkan...

#sekitar 6.30am..
selepas bergayut with my mum, ermmm..runningman la kan.. tgk syiok2 menuntun menonton, telefonku berdering lg..kali ni xda nmbr yg naik..private nombor katanya tulisnya.. hurmm...agk scary la jgak kn nk agkt...mana xnya, nmbr private (xdikenali) menelefon pepagi buta kan..hu3~ tp, berat hati gak nak agkt, tp dgn senang jari je jari ku menekan keypad angkat..tup2~ dgr suara perempuan (akak nadia katanya)..

kak nadia : hello, ini mohd helmiredza maula bahari ke??
aq : ye sy..
kak nadia : hari tu ada join contest teka lagu era kan??
aq : aah sy..
kak nadia : tahniah ye, awk disenarai pendekkan menang utk contest ni...
aq : owh, yeke?? hehe

*lepas borak panjang, confirmkan maklumat peribadi ku, akk tu pn smbg berbicara...ermm.. nanti dlm pkl 7am smpai 7.30am akk akn call lg ye..utk adk bercakap dgn johara pagi era (rakaman).. gullpp~ biar betul wehh?? aq on air bersama (walaupn sekejap kan).. hehehe..

#sekitar 7am
hello, helmi dh ready ke utk bercakap dgn johara?? (erkk~ rasa mcm retis gitu..ahaha)...ooo...ok kak, ready2.. tp kak, ape dia nk tnya nanti ek?? bajet retis nk skrip..  xpe, awk berborak je dgn JoHaRa ye..tahniah dr akk...(ehh~ nk tahniah apenya..aq bkn mng pn..bru tersenarai pendek)..

#sekitar 7.20am
selama doploh minit kot aq menunggu nk bercakap..sblm disambungkan nya dgn JoHaRa, halwa telingaku disajikan dengan iklan2 kt era tu..hurmm..tetiba ada kecoh suara kedengaran...
JoHaRa : hello,ini, mohd helmiredza maula bahari... helmi..tahniah!! awk pemenang utk teka lagu era..
aq : ye, sy...ha?? bia btl?? gulpp~
JoHaRa : tahniah ye... ape tajuk lagu yang awk berikan tu helmi?
aq : Kito monang!! satu era..
JoHaRa : oo..kali ni dia panjang sikit..umur helmi berapa tahun ye??
aq : 22 tahun
JoHaRa : oo..ermm..mana dpt idea bg tajuk lagu ni??
aq : idea tu dpt dr lagu tu sendiri.. hu3~

*bla..bla..bla..bla...

#sekitar 7.40am
pengumuman pemenang.. kt sini redzz xda rakamannya..kalau kor nk dgr..boleh la ke laman web >> ERAfm << utk mendengarnya.. 

korang g kt option INTERAKTIF >> PODCAST

dalam beberapa minit lepas tu, erafm ada mengupdat status di fb dan twitter nya pasal bnda..arghh~ rasa mcm xcaya pn ada.. 

ni tweet dr laman twitter erafm

yg ni plak di fb.  *btw, thanks to adk kpd membeku illi nurhanis yg tlh tag nama ku disini
kalau x, mmg xperasan lah..hu3~

till now, redzz still xpercaya redzz menang utk peraduan ni..pd mulanya saje2 je join..sbb redzz ni suka giler join2 contest camni..then, xda la letakkn harapan sgt tok menang.. tp, itulah yg dikatakan nasib dan rezeki..alhamdulillah..syukur sgt2..rezeki di bulan mulia ni kan...nak2 dh nk dekat raya ni..hehehe..  thanks Era!! thanks ya Rabb kerana bg ku peluang utk memenangi peraduan teka lagu ERA ni.. pg tu mmg smgt gila la nk g keje..tersenyum je sepanjang hari..hehehe..

nota kaki : rezeki tu ada di mana2..yang penting, dlm setiap kerja yang kita lakukan itu, haruslah ikhlas dan berdoalah kepadaNya utk mendapatkan kaf ba ra kaf alif ta nun (keberkatan).. insyaAllah, rezeki itu dtg dgn sendirinya...sesungguhnya apabila engkau mahu sesuatu itu terjadi..cukuplah sekadar engkau berkata kun faya kun.. alhamdulillah... =)

5 comments:

Suhaira Abu Bakar said...

yeayyyy!! artis kau redzzz.. hahahhaa

L-mi Redzz said...

suhaira abu bakar : ceyhh~ xperlu nk retis2 sgt la sue.. xbersedia lg la nk dpt gelaran tu..hik3~ >.<

Mengejar Impian said...

tahniah rezaaaaa juinto ucapkan :)

hasriq aiman said...

Assalam. Tahniah ye. Nak tanya. Mcmana nak join utk teka bunyi era?hehe

hasriq aiman said...

Assalam. Tahniah ye. Nak tanya. Mcmana nak join utk teka bunyi era?hehe

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...