Sunday, 15 May 2011

Situasi bila bergayut.

...pn blh...

orait....haaaaaa......sblm Redzz nk menghedit header yg d mnta olh membe Redzz, Redzz nk post 1 entri yg Redzz rsa amt berguna kpd korg2 yg suka bergayut kn.....ngeeee~ ni dia Situasi2 yg berlaku ketika bergayut ngan bf/gf korang :

1) Tepat pkl 11 / 12 mlm msti korang dah pegang nset korang..Sama da tggu panggilan atau korang yg akn call! Ada yang akan SMS tnya "Bz ke tak? Nk call nih" .....

2) Bila bergayut kadang2 x kira tmpt...Banyak port yg korang conquer.. Ada yang kat koridor..Ada yang depan pintu... Atas katil..... Di meja study..... Macam2..... Masa ni dah x kesah pkl 2 3 pagi pn sanggup gayut kat lua blk asrama korang semata-mata dpt ckp ngan yg t'syg.... Kekasih punya hal, hantu2 dah tak takut dah! silap2 hantu yg tkut dgn korg kn.....

3) Bila gayut punya gayut smpai mengantuk tapi si kekasih nk ckp lg... Cakap2 sampai t'lena.. Besok pg bf/gf call kata " Smlm dh tido eh? I panggil x sahut2".. Dh mengantuk tapi xnak gtau sbb xmau kecewakan dia...apa daaaa~~

4) Tgh dok syok cakap telefon, tiba2 "tuuutt" call putus... Mula2 try call balik x dapat.. Then check balance topup dh hbs..Yg sang kekasih pun takde kredit.... Haa tyme ni la sibuk buat SOS topup la..Credit Advance la...Pi blk kawan yang jual topup laaa...macam2...siap suruh ayah,mak, kakak dan abang pi topupkan..ish3!!! yg kalau xmenyabo, siap pnjm moto membe jap g bli topup....

5) Bila syok dok gayut ats katil tiba2 roomate nak tido dh..."Alamak,takkan nak gayut depan dia! Nk gayut di luar takut...Kalau gayut depan dia,nanti dia dgr korg bermanja-manja ngan kekasih lak" Bila dalam dilemma camni last choice ambik bantal cover!!! kalau yg berselimut 2, siap selimut satu badan lg.......panas ke hape, dh xpeduli.......

6) Masa awal2 call ckp la benda harian yg dibuat.....Mkn pe......Jumpa sape...Aktiviti menarik yg dibuat...Then msk part 2 plak dlm perbualan iaitu part gaduh-gaduh manja lak... Then masuk part ke 3...part pujuk memujuk pulak...Last2 BAIK balik...Banyak part sungguh laaa...buat movie pasti pecah punggung......hak3 (bkn pecah panggung k)

7) Kadang2 bila dah x tahu nak cakap apa, pasang loudspeaker dan bagi roomate2 dengar sekali...Tyme ni semua pakat kerumun nak tanya soalan kat kekasih korang.. Nak menyibuk laa..nak mengusik laa... Nk wt Edisi Siasat laa...jejak kasih la..... Yg roomate/kwn2 korang ketawa terbahak2 dgr kekasih kita bg jwpn....

8) Ada kes di mana tgh dok gayut then gaduh besar... Tyme ni r (kalau perempuan memang menangis laaa sedu sedan lg) dan trs matikan telefon.. Haa mulalah pakwe ni call atau mesej si roomate korang supaya tlg bg dia ckp ngan korang.... x pasal2 jd org tgh pulak....

9) Bila akhir perbualan mestilah nak sebut " I LOVE YOU" atau " MISS YOU" tapi kita xsebut kuat-kuat...Malu kena ejek ngan roomate kalau dengar.....Oya, last sekali mesti ada "Mmmuuuaaahhh mmmuuaahhh" tu pun bagi kiss sesenyap mungkin... Malu punya pasal...tapi tetap nak bagi.....ape daaaaa......

10) Haaa...ini memang satu situasi yang mana2 couple pun akan alami... "Awk letaklah dulu..." "x nk... Nk awk letak dulu..." "Ala..semalam saya dah letak.. Hari ni awak pulak letak!" "Ala...jom kita letak sama2 k?Awak kira la sampai 3" "OK....1...2....3..." Hmmm...sampai ke sudah tak letak2....


note entri : Betul ke korang pernah alami situasi nih? Kalau pernah sila LIKE.....hehehe.....kalau xalmi sume, mst ada stu dua kn......huk3...

2 comments:

mama comel said...

adeh...cmtu pun bleh....hahaha..weh,ko buat pop up window la ko punya komen box ni...susah nak komen pasal ada word verification...

L-mi Redzz said...

lorh yeke ssh?? hu3.. jap ea.. hehehhe

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...