Friday, 22 July 2011

Hati2 di Cyber Cafe

Assalamualaikuml...korg kaki cyber cafe cc x?? op kos yes kn... nk bkak fb, nk chatting, sumenyer kt cc kn...sumenyer kt cc...tp, korg tau x, ada perkara yg korg tatau pasal cc.. ok, Redzz nk pesan kt korg, sblm korg gunakan PC kt cc 2, korg kene pastikn device yg 2 dlm gmbr 2 d sambungkn kt CPU ataupn x... alat 2 di namakn keystroke... ianyer d cucuk pd hujung cabel keyboard yg digunakan utk simpan sume data yg tlh diakses oleh korg... contohnyer mcm password, nmbr akaun, sume2 r yg agk private 2...

bila korg msk ke page akaun bank, bila korg dh sudah, dh blik, senang la pemilik cc 2 cek ape yg korg dh buat...kalau korg bukak fb ke ape xpe...kalau korg wt payment scra online, akses akaun bank online atau page2 yg penting 2 mmg parah la...dgn serta merta dorg leh bkak blk page korg 2 yg tlh sdia tersimpan dlm black device 2...

Jadi, sebaiknyer korg periksa la dulu PC2 2 sblm bahaya digunakan, mana tau ada sesuatu yg mencurigakan di belakang CPU 2...so, sebarkn lah info ni kpd membe2 korg ye sblm ada bnda2 yg x diingini berlaku... =P


note entri : hurmmm...zaman teknologi skrg ni kn...mcm2 bnda pelik yg berlaku...so, don't judge that PC, by it's casing...he3...

6 comments:

Mohd Zakwan said...

yeke ni ? mana tahu info ni ?

nak tonton/download MOVIE TERBARU contohnya seperti Harry Potter dan Captain America ?klik sini untuk belajar caranya .100% Percuma untuk ditonton dan didownload :)
http://smileasuwant.blogspot.com/2011/07/tonton-movie-paling-terbaru-secara.html

L-mi Redzz said...

Mohd Zakwan : yep..sy xtau btl x, tp dh popular kt fb bnda ni.. xsalah kalau kita berhati hati kn.. =)

ary anwari said...

bahaya nie..ok2 thank kawan :)

L-mi Redzz said...

ary anwari : mmg bhya.. orait bro!! same2..

nik rosmawati said...

mcm2 cara la kan.so kalau nak bukak web penting tu jgn la bukak kat cc.
bahaya.baik ade internet sendiri.

kalau tak de.kena la check btol2 sebelum bukak web tu.lagi2 banking online.bahaya la kalau dah tahu password.

L-mi Redzz said...

nik rosmawati : hurmmm.. btl 2..bahaya2..

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...