Thursday, 21 July 2011

Segmen : Kami Sayang Teman Blogger - Terjahan Terakhir

Assalamualaikum dan slmt malam...haaaa~ mlm ni, dh dpt task yg terakhir drpd cik Ninie...wow!!! kali ni teramat mencabar jgak la..ye r, nma pn task yg terakhir kn, mst lbh2 advance sikit... mana blh yg cikai2 kn...tp, kli ni mmg btl2 advanture gak r kn...cm biasa ktaorg d bhagikan kpd group lg...ahli2 yg berlainan...nk tau ape aktiviti kali ni???

hurmmm...mcm biasa kene listkn senarai ahli group...dan yg agk mencabarnyer plak, kene ltk lagu khas tok dorg dan kene bg alasan kenape??.. hurmm...nk ltk lagu ape ek, jiwang ke, tangkap leleh ke, pop ke, balada ke, pop rock etnik kreatif blh x?? hehehe...bkn 2 je, dlm task last ni, ktaorg d beri tugas tok mencipta satu@lebih rangkap perangkap pantun yg mengandungi nickname kmpln sendiri...grrrrr~ begitu tragis bkn...hehehe


[]:=:[] Kumpulan 7 []:=:[]


murai si penuipu (faridahnazuah)

QistiNasha (nashanadz)

blog tarzan gilak (izzatiejer)

setelah berjam jam Redzz meneroka hard disk youtube mencari lagu2 yg best, akhirnya dpt gak lgu khas tok korg ahli group 7.. cari la konon dengarkn dan hayati lgu ni k...snanyer Redzz mnt sgt lagu ni & bila cik ninie ckp kene letak 1 lagu, tetba teringt kt lgu ni...let's njoy...


hayati btl2 bait2 lagu ni
terutama 2 perenggan frst tu
amt bermakna

ku sedar ku xseberapa (blog)
jika dibanding mereka (blogger)
yang jauh lebih megah dari diri ini

apa yg mampu ku berhias
dari hati yg ikhlas (entri)
terpendam simpan utk dia yg sudi (follower)


orait this is my pantun for group 7 :

Cik Nana dan Cik Qiztinasha pergi berjalan-jalan,
Cik faridahnazuah juga tidak dilepaskan,
Bersama cik izzati kami sekumpulan,
task terakhir telah Redzz laksanakan..

terbang tinggi si ikan pari,
berjalan kaki menaiki lori,
terima kasih to cik ninie,
ada segmen invitelah lagi...

errkk~ pantun ke ni...kalau xsedap jgn gelak kn Redzz ye..Redzz mmg xreti nk berpantun ni..he3


note entri : alhamdulillah, settle jgak wt task terakhir ni...lama jgak xberpantun...so, kpd sesape yg xjoin lg, cpt2 segmen ni last pkl 10 p.m 21 Julai 2011.. good luck ye!!... hopefully dpt msk dlm 3 bloglist bertuah 2 menambat hati penganjur...he3..hope hbungan kita sesama blogger bkn stakat di segmen ni je.. =D

12 comments:

Cik Muda Sae said...

haloo...comel.! ok le tu, dari kite ni tak de idea dari semalam nih....hmmm...~

Santri T.P.I.N.I said...

salam kunjungan...maafla santri x sempat nk join lg segmen ni smp trlps due date nya...sebabnya masih dlm mood hepi...nk tau, cuba tgk entri br santri...tq

L-mi Redzz said...

cik muda sae : hu3..xpe2 still ada masa lg..hu3..

L-mi Redzz said...

Santri T.P.I.N.I : salam.. lorh yeke?? owh, tgh hepy2 ye.. nant sy terjah k.. =)

ninie_azriena said...

yeay !! ada pantun tok ninie juga ye ??? suka3x :)
sedih pula rasanya bila aktiviti dah habis..keep in touch ya (n_n)

p/s: ninie akan senaraikan link kwn2 di akhir segmen ni nanti..kita terjah and baca pantun diorang sama2 ye nanti (n_n)

L-mi Redzz said...

ninie_azriena : hehehe...ye2, mst la ada..kn cik ninie yg anjurkn segmen ni...ok, keep in touch ye.. ;)

ok, t same2 kita terjah ye..he3

Cik Ezy said...

kite terjah cni balik..
=)

L-mi Redzz said...

cik ezy : teng tiut.. =)

Abang Stalker said...

terbaek3... ;)

-sesi terjah dr abg stalker group 8 superb-

L-mi Redzz said...

abg stalker : thnks..sume group superbb bro!! he3 =)

Cik Ceria said...

saya dtg singgah sini ^_^

terima kasih sudi singgah ke belog sy..

salam perkenalan ^_^

moga terus ceria2 selalu

L-mi Redzz said...

cik ceria : terima kasih juga ye... salam perkenalan.. ^_^

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...