Tuesday, 2 August 2011

Segmen kalau Time Puasa je MESTI

Assalamualaikum..slmt mlm semua readers..redzz nk join segmen lg ni..korg nk join x?? jom2..kalau korg nk join jom r...

kalau korg nk join, mesti klik SINI tau..

Kalau time puasa je MESTI kemas dan cat rumah..hurmmm, xkesah r mcm na rupenyer...haaaa~ dan2 time ni la korg menyental kipas yg dh stahun xbercuci..dh mcm bontot kuali dh warna dia...hahaha..lantai2 sume korg lap, sampai boleh jd cermin muka..time raya t xpayah nk men cak2 ngan cermin muka yg melekat kt almari 2..hehehe..nak2 lg 2,3 ari nk rya, mmg happening r...smpai habuk2, labah2 sume lari ke rmh jiran sblh...tkut dgn korg yg pantang nmpk sesawang bila dh kemas rmh...hahaha..hah!!kalau bab mengecat, korang nk stiap thn rmh korg yg plg meriah..kalau blh dr jauh dh nmpk sinaran rmh korg 2..mst korg nk lebih dr rmh poah 2 kn..kunun2nyer rmh korg r yg plg malatop..hik3..

kalau time puasa je MESTI ada meriam2 buluh ataupn mercun dan sama brand waktu dengannyer...kalau slain time puasa, xda nk dengo nye dentuman dam2 dum 2...kbnykan meriam buluh ni akn bergema pd waktu malam dan sahur d kawasan perkampungan je....ye la, xkn nk main kt tmn lak kn...kang sia2 je korg yg kene boom dgn anjing2 peliharaan para jiran tetangga..xpn korg kene ambush ngn org sebelah kiri dan kanan..yg bestnyer 2 kadang2 berlawan bunyi dentuman sape yg plg kuat dgn kmpg sblh..so, jd mcm pesta la plak...ish3...org lebihkn amalan, ni x main meriam lak..kang dah hilang jari, putus mata, bru nk tobat...haihh~ 2 lalumrah hidu manusia kn..hu3..

then ada lg, kalau time puasa je MESTI ada bazar ramadhan..kt sini la korg akn rambang mata kn...nak2 perut tgh lapar..sume korg nk sapu..seb bek ngn penjual2 2 korg xbeli skli..kalau x, hbs lah xbeniaga lg org 2, sbbnyer korg dh bli dia..tp, klu korg beli penjual 2 skli, korg dh xyah ssh, korg suruh je dia yg masak..hahaha..time ni la segala jenis makanan yg korg xpenah dengo pd ari2 biasa pn boleh ada..bazar ramadhan ni plak bkn tok org melayu je to...kadang2 org cina ngn india pn ada gak...sama kepoh nk beli..yela, smbut seruan negara kn, 1 Malaysia..he3..

redzz nk tag :
semua yg membaca


note entri : jom bersegmen d bulan puasa...he3.. =)

4 comments:

ciksu said...

salam.. MESTI mermaafan.. salam ramadhan dr ciksu.. (",)

~mUh4mM4d**F4dhL1 said...

thanks join segmen ni...:) happy ramadhan

L-mi Redzz said...

ciksu : wasalam..yeah!! that's right..salam ramadhan juga.. =)

L-mi Redzz said...

~mUh4mM4d**F4dhL1 : ur welcome.. happy ramadhan too.. =P

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...