Friday, 27 July 2012

Berbakatkah AKU??!! | owhh mini PSM!!

Assalamualaikum w.b.t

aduhh!! aduhh!! duh!! duh!! duh!! duh!! duh!! duh!! agak kelaut sikit la pitching nya kan..al-maklumla, bulan2 puasa ni...hehehe..nak jerit2 tkut haus plak nanti.. (ada kene mengena ke?).. tengah2 bulan puasa ni, membe2 Redzz pn ada yg dah kt rumah, cuti sem... tgh goyang kaki... merayau sana sini... jenjalan tak tentu hala..tapi Redzz?? hahh~ still lg kt UTHM...meneruskan saki baki semester yg xlama lg berpenghujung...hanya demi sekeping ijazah... (erkkk~ pehal mood redzz ni)...ok, kalau korang nak tau, mcm ni la keadaan seorang mahasiswa yg sangat kebosanan nya ye pun adoii~ bila level hormon tu d tahap ribut taufan mengganas, camni la jdnya...hahaha... apa blh buat kan, kalau dh tiap2 thn ada short sem (intercourse)...ku turutkan saja...


tapi!!...Tapi!!...TApi!!...TAPi!!...TAPI!!...

tu xjadi masalah...yg jd masalahnya sekarang ni adalah...subjek kt dalam short sem tu sendiri...arghhh~ subjek yg berkaitan dengan PSM...tp, ni lain sikit...ada tambah mini kt depan...so, mini PSM la...adoiii.. tp, ni bkn mini PSM lg dah...dah mmg mcm real PSM dah...cuma kali ni buat dlm group...kalau yg sebenar, hanya keseorangan...walawei...kalau dlm group ni pn dh payah, ape kan berseorangan pulak nanti...group lak di bahagi mengikut majoring masing.. 

dalam tempoh masa sbln lebih ni, kita orang akan membuat projek yg berkaitan dengan aplikasi ataupn sistem..so, dh kalau majoring multimedia, kompom2 la buat alikasi kan....kalau nak wat sistem pulak, tu dh mmg bidang kuasa budak2 SE, networking dgn IS...so, xpayah la kacau periuk nasi doorang (cehh...padahal mmg xsesuai pn nk wt sistem)...ktaorang dh decide nk wat aplikasi tok kanak2 tabika belajar.. dan utk beberapa kali redzz dan kawan2 mengeksplore software2 yg ada utk membangunkan aplikasi ni...hu3...sgt sedih...susah kot, sbb xtau pape...

oleh itu kt sini, redzz nak tunjuk beberapa keping lukisan yg tlh dilukis dgn menggunakan software adobe flash...hu3..nk lukis satu ni pn dh amek masa 2 hari...cuba bayangkan kalau ada 100 keping?? dengan audio lagi, teks, animation.. mampu ke nak siapkan ni?? kita tunggu je la..

ni storyboard kitaorg.. 






ni sume storyboard yg ktaorg dh rancang...the main interface...yg dalam2 nya blm lg...ok, tapi yg tu lukis tgn...ok mai2, tgk sini.... bila lukisan tangan td dh di convert kpd lukisan komputer...



 ni hasil gigih drpd rakan sepasukan redzz, lim shu-ting
kalau nk tau, dia ni la yg lukis storyboard tu..menarik kan...


 ok, yg ni lak hasil kerja rakan sepasukan redzz jugak, lai soh pei
cantik kan...


agak2 korang, yang ni sape punya?? hu3
ni r hasil yg redzz buat.. hampir sehari gak r mengadap laptop..
ok x?? hehehe

so, pada pendapat korang, antara tiga ni, mana paling cantik?? pada redzz sumanya berbakat..cantik ke tak tu lain citer...betul x?? hu3..pape pn, redzz harap, projek mini PSM ni berjalan dgn jayanya lah.. hopefully...doakan redzz ye kwn2.. =)

video

ok, ni pulak hasilnya bila lukisan td dh digabungkan dgn animation
hu3..saja2 je mencuba ni..demi projek mini PSM redzz

nota kaki : kalau dh namanya amek degree, mmg kene explore sendiri la..nak2 amek kos IT kan...mmg kene sendiri2 la jwbnya... hu3..

No comments:

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...