Wednesday, 1 August 2012

Bila Beronok-ronok datang, berbuka pun nak dalam panggung

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera..

eh akk2, adk2, makcik2, pakcik2, ayh2, ibu2, nenek2, jiran2 korang dah niar puasa tok esk belum?? haa, ape?? niat skli utk tigaploh hari?? uishh!! bagus2... for the first entri utk bulan 8 ni, meh redzz nak citerkan satu peristiwa yang terjadi pada bulan lepas...cehhh!! bajet mcm lama sgt je kan..padahal baru beberapa jam je it's happen...hu3..

nak dijadikan cerita, pada satu petang ni, membe redzz ajak la keluar gi tengok wayang..haaa~ mst korang dah dapat agak...ok, time2 pergi tu blh pulak moto redzz pancit...mmg lama la membazir masa time tu...ye la, nk cari kedai moto kan...nasib baik la gi dgn dua moto...senang sikit...hu3..ok, abaikan pasal pancit ni...

then, bila aktiviti menukar tayar dah selesai, kami pun menuju la ke destinasi sebenar..BIG CINEMA la...he3.. ok, nak di sedapkan cerita, time tu dah mmg ptg giler...lg beberapa jam je nak berbuka..so, memandangkan cerita tu makan masa sampai 3 jam, kitaorg buat la preparation tok berbuka dalam panggung...gi la aras bawah (pacific) then beli air je...yg ringan2 je sudah then, dah keluar panggung nanti baru makan yang berat2..hehehe...so, merasa la jugakkan berbuka dalam panggung...rekod tu.. hu3..

lepas tamat movie, kitaor bercadang nak ke bandar BP tok berbuka...tak tau la apa nama tempat ni sbbnya kitaorg main terjah je tmpat berbuka ni..tp, alhamdulillah, masakan dorang sedap...


tgk pinggan dorang licin je kan
sedap sgt la tu kot..hu3

haaaa~ then lepas berbuka tu tak tau nak buat apa lg kan...so, dgn secara tak sengaja, ktaorg tlh g ke tempat ni..







emandangkan bajet tak mencukupi, so, kami dapat naik yg ni je
tu pun membe redzz (baju biru) yg belanja
hehehe
maaf kalau gambar yg diambil tak jelas..almaklumla redzz guna kamera fon je..nk guna DSLR, tak mampu lg..hu3..

bila first time main bnda alah pusing2 ni mmg rasa la kepeningannya tu...dh lama kot tak gi tempat2 camni...agak menevoursekan la...rasa jantung tu mcm nk jatuh je... hilang r sikit stress yg ada... walaupn naik bnda yg xbape nk scary but, dia punye jerit, masyaAllah, mcm org naik top gun...hahaha.. (korang pn blh agk kan camna frequency dia)...

note entri : kemeriahan dan keseronokan itu blh dicipta pada bila2 masa...so, hargailah ia seolah olah keseronokan seperti itu tidak dapat dirasai lg pd masa akn datang.. =)

2 comments:

~emi~ said...

Ape kau naik tu? roda feris ea?haha..aritu aku pegi sini la yg aku naik top gun tu. scaryy ouh..tp x serik pun. wakaka :P

L-mi Redzz said...

~emi~ : ooo..aq nk naik top gun tu..tp, lepas mkn kn..tkut muntah lak..hu3.. ye r kot roda feris nama dia (permainan dia sblh top gun)...aq xpasan pulak...hehehe... naik roda feris tu pn dh mabuk giler..nikan top gun..hu3

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...