Saturday, 23 April 2011

Terjadi bila nk Exam...Betul ke???

Asslamualaikum & salam 1 final...sblm Redzz mengundur diri dlm dunia berblogging ni, may b ni entri terakhir Redzz sblm meninggalkn dunia blog........sedih rsa di hati ni nk tgglkn korg sume yg slma ni xjemu2 membaca entri yg Redzz post...thnksss 2 korang....sblm 2 Redzz nk senaraikan lgkh2 abnormal yg sering student buat bila time exam menjelma....ataupun dlm erti kata yg lain, bila exam around the corner....(2 ckp org puteh lah, klu org mlyu cmni), exam dh dekat, bak kata pepatah bagai telur dihujung tanduk.......(huh!! berperibahasa la pulak)......hik3.....ok!! cukup2 la membebel yerkkk....ok, slmat membaca smbl mengeja...hahahhaa....

1) membaca tnpa peduli dgn keadaan sekeliling......blh dikatakn mkn buku, tidur buku, mandi buku....seb bek x mukabuku.....hu3.....(dorg ni xperasan bila ada org kua msk blk, klu pencuri msk pn xsedar sbb khuryuk sgt an membaca.....lg 1, klu kita tnya dia smthing, jwb pn sambil tgk buku, xnk pndang pn muka kita ni)

2) membaca mcm penyampai radio, yg hnya dgr soksek2 je...(phm ke xlain citer, yg pntg ada point yg blh digoreng time jwb soaln subjktf nant).....ho3

3) nk trn kefe pikir bnyk kli......sbb klu trn dh bazir msa nk jln lg.......xpn dorg ni akn bungkus makanan & mkn kt bilik.....jimat sikit, time mkn leh bca buku......

4) masa sblm tido asek terbyg byg je ape yg dibaca td.....yg best 2 siap ada yg ltk note kt sblh bantal, bajet blh wt daya serapan trs ke dlm otak......hahahhaa.....yg best 2, ada yg tido siap peluk nota lagi, dgn harapan bgn pg, ilmu yg tertulis 2 dh sebati dlm otak.......hua3

5) asek ddk dlm bilik je, mengadap buku, nota sume2 la yg ada kaitn ngn exam......ada 2 siap berkmpg lg kt library......nk2 kt libraray UTHM ni da blk 24 jam, mmg ramai r kt sna.........(klu xdorg ni asek men boling r, tgk wyg r, pantang da msa terluang sikit, ada je aktviti).....

6)nk g buang sampah pn siap bwa pen (ni mmg tahap ICU r, cuak sgt dh 2).......hu3

7) time ni r nk bukak buku tebal (100page ke ats).......yg xleh blah 2, siap bkak kamus nk cek mkna.......dulu msa lecturer ajo, tanak lak bka kms an.....heheheheh

8) asyik2 tgk jam je.......xckp dgn jam handfon, jam tgn pn nk gak.......ada 2 siap tnya membe sebilik lg.......lg teruk g lari bilik membe tnya jam.......kah3..

9) time ni r segala jns minuman yg leh segar kn mata berlambak dlm blk......stok nescafe, tongkat ali, mak dara,cucu dara, anak dara sume ada r, xmiss......

10) time ni r korg akn nmpk, status fb, twitter, blog penuh dgn ayt "minta maaf sume, doakan aq berjya k"........status ni leh gak dpt dibca time2 ari rya gak..........

11) muka blurr je......kadang2 nerd pn ada gak.......mkn sengsorang pn xjd masalah, tkut ramai2 nanti bebual lak.......dh membazir msa kt situ.......hik3

12) klu nk ckp pnn smpai tersasul sasul sbbnyer otak dh full dgn handouts yg dihafal.......

13) pas 2, time ni gak r, korg akn ckp, nape r aq xstudy awl2 sem dulu, kn senang.........xsampai d situ, ada 2 siap pasang azam lg nk wt sem depan.........(hahahaha......jnji2 kosong je 2, padahal smgt bertahan smpai mggu ke-3 je.........xberubah gak.........stiap sem azam yg sama)......

ok, sama2 r kita renungkan k.......selamat membaca........



STRIVE 4 SUCCESS!! CAIYOK2!!


nota entri : even student yg score carry mark tggi pn study menggelabah gak, tp dorang steady sikit wlaupn study last2 minit........ ksimplnnyer, jgn kacau org2 yg nk setadi.......dorg akn cepat naik angin sbb hormon dorg time ni xstabil........sumenyer tgh berlaga laga, otak pn dh overload....selamat setadi....hehehehe

2 comments:

~emi~ said...

barney..aku geli la tengok gambar yg kau taruk kat entry nie. huhu. meremang bulu roma bila tgk..
jumpa plak kau cari gambar camtu..

L-mi Redzz said...

hahahahaha....ntah aq rsa gmbr 2 unik, aq amek je....tp, sskli 2 aq rsa tkut gak bila tgk....hahhahha

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...