Sunday, 21 August 2011

Kegiatan Mengecop Resit... hormatlah sikit..

Assalamualaikum..hai geng2 blogger...thanks kpd sesape yg sudi baca entri redzz yg xseberapa ni ye..ok, arini redzz nk taip pengalaman yg redzz dpt masa keje 3 ari lepas...ok, hal ni berlaku di the store tangkak, di mana tmpt redzz keje selama 12 ari ni...alalala, biasa r kalau korg g shopping complex kn...pengawasan dorang mst ketat sikit kan..tapi, kalau korang la kan, agk2 korang ikut x rule yg dorang dh tetapkan?? ataupn korg pn memberi bebelan gak?? ce pilih mana satu?? pada redzz kalau korg ikt je apa yg di minta, xda maslah pn kn..xperlu la nak sumpah seranah pak guard tu..bila korg ikt flow, so, pembebelan pn xkn terhasil..btl x??

Biasa la kalau korang dah keluar drpd membayar pembelian korang tu, mst korang kene tunjuk resit dan guard tu akan cop korang nya resit?? haaaa~ penah tak korang mengharungi saat2 mencemaskan camni?? takkan korang baru first time g shopping complex yg pengawasan dia camni?? ishh~ KLCC 2 tok sah lah nk habaq mai..mmg payah r kalau nk wat pengawasan camni...

nak di jadikan cerita, masa redzz jaga kaunter penebusan van mini milo, ada r sorg pakcik rude giler ni...perghhh~ bahasa dia mmg A+++ marvalous la...tak reti nak menghormati orang lain...camana la anak2 nak hormat dia, kalau dia pn xbagi contoh yg baik kt anak2 dia..adehh~kalau korg g mydin tu, molek je korang hulur resit kt guard.. xda pn nk maki2..then, tak leh ke korang buat bnda yg sama kt the stor tu..aishhh!!

guard tu pn ikut arahan dr pihak atasan..ada la sbbnya tu kalau dorang wt sistem cam tu..tak kan korang tak leh nk pikir..semuanya dah besar2 kn..tp, agk pelik gak r sebab, sepatutnya, tugas guard meronda, bknnya jd tukang cop..tp, ape leh wat, dah diberi mandat cam tu kan, kene la laksanakan..adat la, setiap organisasi ada bos dan pekerja..dan dah menjadi adat, setiap pekerja mesti kene ikt cakap bos...t kalau tak ikt, keje xdpt, gaji, ape ntah lg kan..

tp, yg agk peliknyer kt sini sepanjang pemerhatian redzz la kan, budak2 kecik yg menyoping lebih pekak peka drpd mak bapak..sampai2 kt guard je, dorang leh hulur resit..xjd masalah pn..see...bdk kecik pn pandai beradab, tak kan korang yg dah tua2 bangka tu pn xtau lg..hurmmm..agknya sape yg rajin g shopping ek?? mak bapak ke ataupn bdk kecik??

so, pikir2 kanlah wahai org melayu sekalian..macam mana kita nk maju kalau melayu kita sendiriyg teramat RUDE...renung2kan dan selamat berubah..redzz bkn nak mengata..tapi itulah kenyataannya di tmpt redzz...tak tau r kt tmpt korg camna..hu3..


note entri : dalam pemerhatian redzz ranking kaum yg rude.. 1- melayu, 2-cina, 3-india... (ni sekadar pemerhatian di tempat redzz je..tmpat korg tak tau la)..he3...jgn marah..

4 comments:

Chempaka Sari said...

apa pakcik tu buat sebenarnya??

~emi~ said...

haha...sama la aku keje sbg promoter ni pon cmtu gak. pernah skali tu ada sorg makcik tu perli2 ckp ktorg pemalas padahal aku punye la lari2 penat gila p ambik baju yg anak dy nk dlm stor.boleh dy ckp aku pemalas. geramm je ak nk ckp , makcik nie pose ke x???haha. yg peliknye,,ank dy x ckp pape pon. dy yg tua pttnye kasi contoh yg baik la. huhuuuu...ak penat2 serve dorg,,tu balasan dorg.hishhhh....faham la sket.

L-mi Redzz said...

Chempaka Sari : pakcik tu marah2..dia cakap menengking..xperlu la nk ckp dh byr 2 kuat2..kalau blh suara tu smpai office nk dgr..

L-mi Redzz said...

emi : ho3...tau xpe..dia inga kita ni ape..xda adab langsung.. cuba la hormat org sikit..kang bila kita tegur, ckp kita kurang ajar lak.. 2 yg payah.. hu3.. sabo je la.. =)

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...