Wednesday, 16 May 2012

Selamat Hari Pendidik!!

"Bahawasaya Allah SWT, malaikat-malaikat, isi langit dan bumiNya sehinggalah semut di dalam lubang dan ikan di dalam laut, semuanya berdoa untuk orang yang mengajarkan manusia "
(Riwayat Tarmidzi)


Guru Inovatif Melonjakkan 
Transformasi Pendidikan Negara


Selamat Hari Guru CIKGU!!! mst korang xketinggalan untuk mengucapkan ayat tu bila 16 mei mejenguk..kn2?? dan ungkapan ni juga akn memenuhi rung2 wall post kwn2 korg gak.. dan mst sajak guru owh guru tu yg paling femes arini...alaaa yg bnyk JIKA tu...heehe..yang mana 1?? alaaa yg ada perdana menteri, raja, presiden, ulama, peguam, penulis tu..kalau korang lupa gak tgk r kat bwh ni ada bait2 dia :

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;

*ni r yg redzz maksudkn dgn bnyk JIKA tu*

hehehe 

bila mengimbau blk kenangan lama dgn cikgu sekolah tabika, sekolah rendah, sekolah agama, sekolah menengah, matrikualsi, uthm, ckg tusyen, ckg taekwando, ckg sempoa (arithmetic), ckg kelas memandu, staff palapes uthm dan lain2, bnyk kenangan panis (pahit + manis)  pahit, manis, suka, duka, geram, mencik, lawak yg timbul waktu tu...time2 baik nakal kt sekolah dulu..uishh~ mmg best la..

meh la korang layan video ni..lagu baru dr najwa latif bersama upin & ipin...


video

lagu ni khas tok cikgu cikgi sume
TERIMA KASIH CIKGU!!

p/s : ucapan terima kasih ni jugak redzz nk ucapkan kpd parents redzz yg tlh mengajar redzz meniarap, merangkak, berjalan, berlari & sebagainya sejak redzz dilahirkan sehingga sekarang.. daripada zero to hero..thnks again..

No comments:

Yang Dah Berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...